Oltenia

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Craiova - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina). LIVRAREA SE FACE PRIN CURIERAT.
https://produsecuratat.ro/shop/

Ce este o proteză dentară?

Ce este o proteză dentară?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 11 luni si 2 saptamani
Vizualizari
925

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Protezele dentare sunt înlocuitori detașabili pentru dinții și pierderea volumului osos asociat, fiind de obicei fabricate din plastic, metal sau nylon. Concepute pentru a se potrivi confortabil peste gingii, ele nu numai că înlocuiesc dinții lipsă, ci și umplu orice spații lăsate de aceștia. Protezele pot înlocui un singur dinte lipsă sau toți dinții, în funcție de nevoile individuale.

Tipuri de proteze dentare


Există două tipuri principale de proteze: complete și parțiale. Protezele complete, cunoscute și ca un "set complet", înlocuiesc toți dinții de sus sau de jos. Acestea pot fi necesare dacă toți dinții sunt lipsă sau dacă dinții rămași nu sunt de folos. Protezele parțiale sunt făcute pentru a umple orice goluri lipsă dintre dinții naturali și sunt atașate de o placă din metal, plastic sau nylon. Tehnicile moderne de fabricație includ sistemul Ivoclar Biofunctional Prosthetic (BPS) și conceptul Swiss Denture, fiecare adaptat nevoilor individuale ale pacientului.

Cum se fac protezele dentare?


Procesul de fabricare a protezelor dentare începe cu o consultare cu medicul dentist, unde se examinează gura și se discută opțiunile. Impresii dentare sunt luate pentru a crea un model de gips, care este apoi personalizat și lustruit pentru a se potrivi gurii pacientului. Acest proces poate dura până la 12 săptămâni, în special dacă sunt necesare extracții dentare.

De ce să porți proteze dentare?


Protezele dentare oferă numeroase beneficii, inclusiv îmbunătățirea aspectului zâmbetului, suport structural pentru obrajii și buzele, și funcție de mestecare îmbunătățită. Ele permit mestecarea alimentelor, menținând dieta și asigurând o nutriție adecvată. Protezele sunt, de asemenea, o soluție viabilă pentru înlocuirea dinților care cauzează dureri grave și probleme de sănătate orală.

Care sunt beneficiile protezei dentare?


Beneficiile protezelor dentare includ durata de viață de 7-10 ani cu îngrijire corespunzătoare, funcție de mestecare îmbunătățită, aspect estetic îmbunătățit și funcție de vorbire îmbunătățită. Protezele pot preveni probleme de sănătate orală, cum ar fi mișcarea dinților rămași, probleme cu vorbirea și dificultăți în mestecarea alimentelor. Ele pot, de asemenea, ajuta la prevenirea problemelor de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea și depresia, care pot apărea din cauza lipsei de încredere în aspectul fizic.

Materiale și costuri


Materialele moderne pentru proteze includ acril, porțelan, metal și nylon, fiecare cu avantaje și dezavantaje specifice. Porțelanul, de exemplu, creează un aspect mai natural, dar este mai greu și mai scump decât acrilul. Costurile protezelor variază în funcție de nevoile individuale și de materialele utilizate, variind de la £600 la £5000 în Marea Britanie.

Întreținerea protezelor dentare


Protezele necesită curățare zilnică și verificări regulate cu medicul dentist pentru a asigura sănătatea orală. Ele trebuie să fie curățate de două ori pe zi și păstrate în apă caldă pentru a preveni uscarea și deformarea. Îngrijirea adecvată a dinților naturali rămași este, de asemenea, esențială pentru a preveni boli ale gingiilor și carii dentare.

Protezele dentare reprezintă o soluție importantă și versatilă pentru înlocuirea dinților lipsă, oferind beneficii semnificative pentru sănătatea orală și calitatea vieții. Cu o varietate de opțiuni disponibile și tehnologii moderne, protezele pot fi adaptate nevoilor individuale, oferind confort și funcționalitate pentru mulți ani de zile.

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Craiova - curatenie industriala, curatenie hale, curatenie birouri, alpinism utilitar pentru curatenie, curatenie depozite, curatenie showroom
https://pfscleaning.ro