Oltenia

Cum alegi cea mai bună hrană pentru pisici?

Cum alegi cea mai bună hrană pentru pisici?

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 3 saptamani si 1 zi
Vizualizari
36

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Hrana pentru pisici


Pisicile fericite, sănătoase și pline de viață sunt acelea care au o alimentație corectă, completă, echilibrată și de calitate. Și dacă te întrebi care este cea mai bună hrană pisici, află că aceasta diferă de la pisică la pisică. Pisicile sunt diferite, iar cea mai bună hrană pentru pisici este aceea care se potrivește cel mai bine caracteristicilor și stilurilor lor de viață. Atunci când alegi hrana pentru pisica ta asigură-te că ții cont de vârsta, rasa, greutatea, stilul de viață și starea de sănătate a acesteia, iar mai apoi poți spune că ai găsit-o pe cea mai bună, cea care îi îndeplinește toate nevoile nutritive.

Cum alegi cea mai bună hrană pisici?


Hrană uscată sau hrană umedă?

Obiceiurile alimentare ale pisicilor sunt diferite și acestea au nevoie de tipuri diferite de hrană. Dieta pisicii poate conține hrană uscată sau hrană umedă și indicat ar fi să alternezi cele două tipuri. În medie, o pisică necesită într-o zi, 35%-45% proteine, în funcție de vârsta și greutatea ei.

Hrana uscată
conține toate elementele nutritive esențiale dezvoltării unei pisici. Aceasta are în compoziția ei un conținut ridicat de proteine și este ideală pentru a menține o pisică energică și puternică. În plus, hrana uscată contribuie la sănătatea dinților pisicii.

Hrana umedă
oferă pisicii o cantitate echilibrată de vitamine și minerale și este și o sursă importantă de hidratare pentru aceasta. Acest tip de hrană este suculent, delicios, iar majoritatea pisicilor îl adoră. Hrana umedă este disponibilă în multe variante și sortimente și cu siguranță pisica ta va adora unul din ele.

Hrană pentru pisici cu ingrediente de calitate

Alege pentru pisica ta hrană care să aibă în compoziția sa ingrediente de calitate. Aceasta trebuie să conțină proteină de înaltă calitate, vitamine, fier, magneziu, zinc etc. Un alt aspect important de care să ții cont atunci când alegi hrana pisicii este ca aceasta să nu conțină coloranți sau conservanți.

Hrană de pisici în funcție de vârstă

În funcție de stadiul de viață în care pisica se află, aceasta are nevoi nutriționale diferite. Pisicile junior au nevoie de alimente bogate în proteine și grăsimi, dar cu un conținut mai scăzut de fibre și carbohidrați. Pisicile adulte au nevoie de o dietă completă bogată în proteine, grăsimi, carbohidrați și fibre, iar în cazul pisicilor senior trebuie să alegi o hrană specială pentru acestea, cu un conținut scăzut de grăsimi și proteine, deoarece metabolismul lor încetinește.

Hrană pt pisici cu nevoi speciale

Hrana pentru pisici este disponibilă în mai multe variante atât pentru satisfacerea nevoilor nutriționale ale acesteia, cât și pentru nevoile speciale ale pisicii. Dacă pisica ta are o afecțiune specială este recomandat să o hrănești cu mâncare specială pentru ea ca să eviți alte probleme care ar putea apărea.

O pisică sterilizata va trebui să fie hrănită cu hrană specială pentru pisicile sterilizate, care să îi mențină sănătatea tractului urinar. Dacă pisica ta are un sistem digestiv sensibil, există hrană și pentru aceasta. De asemnea pentru pisicile alergice trebuie să achiziționezi hrană hipoalergenică, iar pentru pisicile predispuse obezitețății trebuie să alegi o hrană bogată în fibre, acizi grași Omega-3 și L-Carnitină.

Concluzie

La baza unei vieți sănătoase a pisicii tale, stă alimentația atent aleasă pentru aceasta. Hrana pentru pisici Carpathian Pet Food, este special concepută pentru fiecare pisică în parte. Poți alege hrană uscată și hrană umedă, de înaltă calitate și bogată în elementele nutritive necesare dezvoltării armonioase a pisicii tale. Intră acum pe site și descoperă gama larga de mâncare pisici.