Oltenia

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Craiova - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina). LIVRAREA SE FACE PRIN CURIERAT.
https://produsecuratat.ro/shop/

Pinot Noir: tot ce trebuie să știi despre acest soi de struguri

Pinot Noir: tot ce trebuie să știi despre acest soi de struguri

Detalii articol

Categorie
Articole mancare si bautura
Modificat
acum 4 saptamani si 4 zile
Apartine de
ClickBrainiacs
Vizualizari
533

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Pinot Noir este unul dintre cele mai apreciate și versatile soiuri de struguri din lume. Cunoscut pentru vinuri elegante, pline de complexitate, acest soi de struguri este cultivat în numeroase regiuni viticole, fiecare adăugându-și amprenta asupra caracterului vinului. Nu trebuie să fii un expert pentru a cunoaște câte ceva despre aceste vinuri și pentru a descoperi unele de calitate. Vinul Pinot Noir de la Budureasca poate fi exact ceea ce îți doreai!

Pinot Noir își are originile în regiunea Burgundia din Franța, unde este cultivat de peste 2.000 de ani. Numele provine de la cuvintele franceze "pin" și "noir", care se referă la forma conică a ciorchinelui de struguri și la culoarea închisă. Burgundia produce unele dintre cele mai prestigioase vinuri din lume, dar de-a lungul timpului, acest soi a fost plantat și în alte regiuni viticole importante, inclusiv California, Oregon, Noua Zeelandă sau Germania.

Caracteristicile vinului Pinot Noir


Vinurile Pinot Noir sunt cunoscute pentru că sunt elegante și subtile, având obicei, un corp ușor până la mediu, cu o culoare rubinie strălucitoare. Aromele tipice includ cireșe, zmeură, căpșuni și note subtile de pământ, ciuperci și condimente. Pe măsură ce se maturează, vinurile Pinot Noir pot dezvolta arome complexe de trufe, piele și vanilie. Taninurile sunt, în general, fine și bine integrate, iar aciditatea contribuie la prospețimea și echilibrul vinului. Aceste caracteristici fac din Pinot Noir un vin versatil, apreciat de cunoscători și de cei care se bucură de vinuri deosebite.

Cum se produce Pinot Noir


Producția de vinuri Pinot Noir necesită o atenție deosebită și experiență, deoarece strugurii sunt cunoscuți pentru faptul că sunt sensibili la condițiile climatice și sol. De regulă se recoltează manual pentru a păstra integritatea fructului și a evita deteriorarea, iar apoi sunt de obicei zdrobiți și fermentați în tancuri de oțel inoxidabil sau lemn. Fermentarea la temperaturi controlate ajută la menținerea aromelor delicate și la dezvoltarea structurii fine a vinului. După fermentare, vinul este adesea maturat în butoaie de stejar, unde dobândește noi caracteristici.

Unde se produce Pinot Noir


Burgundia, Franța, este locul în care se produce cel mai mult Pinot Noir, fiind renumite pentru faptul că sunt complexe, echilibrate și au un bogat potențial de învechire. În Statele Unite, California și Oregon produc Pinot Noir de înaltă calitate, fiecare cu caracteristici diferite datorită climei și solului variat. Regiunea Marlborough din Noua Zeelandă a câștigat, de asemenea, recunoaștere pentru vinurile fructate pe care le produce, iar în Germania, Pinot Noir este unul dintre cele mai elegante vinuri.

Pinot Noir este un soi de struguri apreciat în toată lumea datorită versatilității și abilității de a reflecta terroir-ul unde este cultivat. Vinurile produse din struguri Pinot Noir sunt adesea considerate unele dintre cele elegante, fiind preferate la evenimente speciale și degustări. Mai mult, sunt frecvent recunoscute la competiții internaționale și au câștigat numeroase premii, consolidându-și poziția ca un vin de top pe scena globală, motiv pentru care merită să le descoperi pe cele de la Budureasca.

Cu ce se poate servi vinul Pinot Noir


Pinot Noir este extrem de versatil la capitolul asocieri culinare, datorită acidității și taninurilor fine. Se potrivește excelent cu preparate din carne albă precum pui sau curcan, dar și cu pește, fructe de mare, brânzeturi tari, salate, brânzeturi și nu numai. Important este să se servească la temperatura recomandată de producător pentru a-și putea etala toate calitățile. Descoperă chiar acum opțiunile care te așteaptă în portofoliul Budureasca și ia o decizie inspirată!

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Craiova - curatenie industriala, curatenie hale, curatenie birouri, alpinism utilitar pentru curatenie, curatenie depozite, curatenie showroom
https://pfscleaning.ro