Oltenia

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Craiova - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro

Pisicile se îngrașă din cauza sterilizării?

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
Carpathians Pet Food
Vizualizari
762

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Sterilizarea este o procedură chirurgicală prin intermediul căreia la femele sunt îndepărtate ovarele, iar la masculi testiculele. Sterilizarea va împiedica reproducerea și este o procedură indicată de făcut în special pentru pisicile care trăiesc în aer liber pentru a nu mai exista atât de multe pisici fără stăpâni. Chiar dacă pisica locuiește în casă, sterilizarea este o alegere bună deoarece pentru o femelă dispare riscul de a face cancer ovarian sau cervical și nu va mai intra în perioada de călduri în care este agitată și miaună constant. Și în cazul masculilor sterilizarea este indicată deoarece aceasta elimină riscul de cancer testicular și comportamentele neplăcute.

Pisicile se îngrașă din cauza sterilizării?

Aceasta este întrebarea aflată destul de des pe buzele stăpânilor de pisici și motivul pentru care aceștia se tem să își sterilizeze pisica. Însă acest lucru nu este în totalitate adevarat. Pisicile nu se îngrașă din cauza sterilizării, ci din cauza faptului că acestea devin inactive și au poftă mai mare de mâncare. Dacă o pisică după sterilizare va fi hrănită corespunzător și cu mâncare specială, riscul ca aceasta să se îngrașe scade considerabil.

Sfaturi pentru pisicile sterilizate

Pentru că nu sterilizarea, ci lipsa de activitate fizică predispune pisica la îngrășare ar trebui să te asiguri că aceasta nu sta toată ziua și că mâncarea nu îi este oferită la discreție.

Câteva sfaturi utile:

  • Ajută pisica să aibă activitate fizică prin joacă. Cumpără niște jucării precum mingile, șoriceii, undițele sau altele și joacă-te cu ea.
  • Cumpără-i mâncare pisici sterilizate. Doar o astfel de mâncare, bogată în proteine și cu un conținut scăzut de carbohidrați și grăsimi o va ajuta pe pisica ta să rămână cu o greutate ideală.

Alimentația pisicii după sterilizare

După sterilizare este indicat să achiziționezi pentru pisica ta mâncare pentru pisici specială din comerț. Mâncarea pentru pisicile sterilizate este mai bogată în proteine și mai săracă în grăsimi și carbohidrați pentru ca aceasta să nu se îngrașe. După sterilizare pisicile au o poftă de mâncare mai mare, un apetit mai ridicat, iar proteinele sunt cele care le oferă senzația de plin, de sațietate.

Comparativ cu hrana uscată, hrana umedă pisici este mai redusă caloric, ceea ce o face perfectă de introdus în dieta unei pisici sterilizate. Hrana uscată este ceva mai concentrată din punct de vedre caloric și de aceea nu este indicat să îi oferi pisicii tale aceeași hrană pe care i-o dădeai înainte de sterilizare.

Mâncarea pisicii trebuie să conțină vitaminele E și C, minerale, L-Carnitină, antioxidanți, condroitină, fibre, sodiu și glaucozamină. Pe lângă acestea trebuie să conțină și carne de pui, proteine deshidratate de porc sau de pasăre, proteine hidrolizate de origine animală, grăsime animală, ulei de pește, orez, porumb etc.

Concluzie


Oferă-i pisicii tale sterilizate mâncare specială pentru aceasta, care să îi ofere toate elementele nutritive necesare pentru ca aceasta să se dezvolte corespunzător și armonios. La Carpathians Pet Food vei găsi mâncare pisici sterilizate de calitate, la un preț accesibil care poată să susțină toate nevoile nutritive ale pisicii tale. Pentru a comanda intră pe carpathianspetfood.ro sau apelează-i la numărul de telefon 0790518731.

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Craiova - curatenie industriala, curatenie hale, curatenie birouri, alpinism utilitar pentru curatenie, curatenie depozite, curatenie showroom
https://pfscleaning.ro